JM/RC Kärppämäki, Kauhava 7.10.2012

Rallicrossin SM-kisojen osalta kausi päättyi siis jo Hyvinkäällä, mutta vielä kerran käytiin kokeilemassa kisatuntumaa radalla, tällä kertaa Kauhavan Kärppämäessä järjestetyssä "kyläkisassa".

Vaikka vettä tulikin Pohjanmaalla tulviksi asti, ei se onneksi estänyt jokkis-/autokrossikansaa kilpaa ajamasta. Radalla rapa lensi ja näkyvyys oli vaihtelevaa. Erinäisten vaiheiden kautta kotiin tultiin kuitenkin ykköspytty kainalossa ja siihen olikin hyvä päättää tämä kausi.

Nyt kilpa-auto talvisäilöön ja suunnittelemaan ensi vuoden kujeita!

» katso tai lisää kommentteja
Hyvinkään Vauhtipuisto, Hyvinkää 15.9.2012

Ennakkotiedoista poiketen ajot viimeisessä osakilpailussa jätettiin väliin, mutta paikalle saavuttiin kuitenkin huoltotiimin roolissa. Kilpa-auto on vuokrattu ja syntymäpäiväyllätykseksi ratin taakse istutettiin Petri Ohraluoma, jonka suoritusta jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Onnittelut 40-vuotiaalle syntymäpäiväsankarille!!

» katso tai lisää kommentteja
Pesämäen moottoriurheilukeskus, Honkajoki 25.8.2012

 

Jälleen kisatunnelmiin otettiin ”varaslähtö” jo perjantaina kiertämällä rataa vapaissa harjoituksissa. Auto toimi ja lauantain kisaan jatkettiin odottavin mielin.

Sarjan viides osakilpailu ajettiin poutaisissa olosuhteissa, mutta pölisevä ja satunnaisesti kasteltu rata aiheutti ainakin omalla kohdallani yllätyksiä. Ensimmäisessä alkuerässä sijoitus oli toinen, mutta toisessa kasteltu rata teki temput ja pyörähdyksen jäljiltä sijoitus jäi viimeiseksi. Kolmas alkuerä ajettiin maaliin ensimmäisenä.

Alkuerien ajat riittivät D – finaaliin, jonka osalta roiskuva rapa ja tukkeutunut pissapojanletku pakottivat hidastamaan vauhtia niin että loppusijoitukseksi jäi D –finaalin 3. sija.

 

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 15.9.2012.» katso tai lisää kommentteja
Sotkan moottorirata, Kauhajoki 21.7.2012

Kauhajoelle suunnattiin jälleen jo perjantain vapaisiin harjoituksiin. Auto pelasi ja näin ollen lähtökohdat lauantain kisakoitokseen olivat hyvät.

Varsinainen kisapäivä alkoi sateisena, mutta keli kuivi jo ensimmäiseen alkuerään mennessä. Ensimmäinen alkuerä ajettiin sijoittuen 2. sijalle. Toisessa ja kolmannessa alkuerässä sijoitus oli kolmas, mutta ajat eivät riittäneet finaalipaikkaan.

Missä vika? Pitääkö katsoa peiliin?

Honkajoella jatketaan 25.8.2012» katso tai lisää kommentteja
Ylämyllyn rata, Joensuu 16.6.2012

 

Sarjan kolmas osakilpailu lähti käyntiin perjantai-iltana Joensuussa, kun totuttuun tapaan rataan tutustuminen oli mahdollista vapaiden harjoituksien merkeissä. Jo muutama ratakierros paljastikin, ettei vetonivel olisi varsinaista kisapäivää kestänyt ja niinpä huoltomiehet pääsivät jo perjantai-iltana todellisiin huoltopuuhiin.

Lauantaina kisapäivä valkeni jälleen aurinkoisissa olosuhteissa, mutta päivä ei mennyt ihan niin putkeen kuin oli tavoitteena. Ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä sijoitus oli 1. , mutta kolmannessa alkuerässä maaliviiva ylitettiin toisena, ajaen kolmella pyörällä! Viimeisissä perämutkissa ennen maalisuoraa kilpa-auton etupyörä lähti omille poluilleen. Mutta sujuihan tuo ajo silti ruutulipulle ja sehän se oli pääasia.

Alkuerien osalta aika jäi kuitenkin juuri sen verran huonoksi, että finaalipaikka jäi B-finaalin paalupaikalle. Tauon aikana huoltotiimi sai renkaan paikalleen ja B-finaaliin lähdettiin tavoittelemaan nousupaikkaa. Hitsaukset kuitenkin pettivät ja jälleen kerran tarjottiin katsojille show kolmella pyörällä körötellen, kunnes ratamiehet laittoivat tekniikkalipun liehumaan.

Kilpailun kokonaissijoitus jäi siis jälleen sijalle 10. Jokin saattoi jäädä harmittamaan, joten auto kuntoon ja asenne kohdilleen… Heinäkuussa nähdään Kauhajoella!!» katso tai lisää kommentteja
Tykkimäen moottoriurheilukeskus, Kouvola 26.5.2012

 

Rallicrossin ja auringon kuumentamista tunteista saatiin nauttia koko viikonloppu Kouvolassa.

Perjantain vapaissa harjoituksissa kilpa-auto toimi moitteettomasti, mutta katsastuksen osalta ihmetystä aiheuttivat katsastusmiesten mielipiteet jo toistamiseen tämän kauden aikana. Miten ihmeessä tämä kilpuri on voinut olla aikaisemmilla omistajilla jo niin monessa mukana, jos nyt joka kisapaikalla löytyy jotain huomautettavaa?

Ajolupa kuitenkin myönnettiin ja varsinainen kisapäivä lähti käyntiin ajamalla kaikki kolme alkuerää sijoittuen jokaisessa 1. sijalle. Ajallisesti finaalipaikka jäi B-finaaliin, josta maaliin ajettiin toisena, tosin mustan lipun liehuessa… Sijoitus kokonaistilanteessa jäi siis sijalle 10.

 

Kausi jatkuu Joensuussa 16.6.2012.» katso tai lisää kommentteja
Kemoran rata, Veteli 12.5.2012

Ensimmäinen kisa ajettiin Vetelissä Kemoran radalla lauantaina 12.5.2012.
Valmistautuminen kisaan aloitettiin kuitenkin jo perjantaina vapaista harjoituksista. Sää sekä perjantai-illan että lauantaiaamun osalta oli sateinen, mutta ajot sujuivat kuitenkin kohtalaisesti siihen nähden ettei kilpa-autoa ollut juuri tullut testailtua aikaisemmin.

Ensimmäinen alkuerä lähti liikkeelle hyvin ja vastustajat seurasivat perässä aina ruutulipulle saakka. Toisessa alkuerässä sijoittuminen tipahti toiseksi.
Kolmannen alkuerän alkaessa sadepilvet taivaalla olivat väistyneet ja tuuli puhaltanut radanpinnan lähes kuivaksi, oli aika laittaa sliksit alle. Tässä viimeisessä alkuerässä jo lähtö takkusi ja pienen ajovirheen vuoksi myös sijoitus jäi häntäpäähän.

Finaalipaikka jäi siis D-finaaliin, jonka osalta ajo ei sujunut enää niinkään hyvin. Ongelmia oli lähinnä auton ajettavuudessa ja suurin työ oli saada kilpa-auto pysymään neljällä pyörällä.
Kokonaisuudessaan sijoitus jäi siis sijalle 17.


Mutta nyt monta seikkaa viisaampana kisaamaan Kouvolaan 26.5.2012.

» katso tai lisää kommentteja